Online golfhandicap via het EGA Golf Handicap Systeem in Europa

Met een EGA Golfhandicap heeft u een officiele golfhandicap die overal geldig is in Europa. Uw golfhandicap wordt bijgehouden in het online systeem. Het systeem geeft ook uw playing handicap aan dit betekend het aantal slagen wat u mee krijgt. Aantal slagen per golfbaan kan verschillen men kan altijd kijken op de playing handicap tabel die meestal in de hal van golfbaan hangt.  Het aantal slagen hangt vaak af van de moeilijkheid van de golfbaan de course en slope rating. Hoe moelijker de golfbaan hoe meer slagen men krijgt opgeteld bij uw paling golfhandicap.

 

Invoeren van een EGA Golfhandicap

Om uw exacte golfhandicap en speelsterkte weer te geven moet men eerlijk spelen. Als speler bent u zelf verantwoordelijk dat u eerlijk de gelopen qualifying kaarten invoert. Het heeft geen zin om een lagere goflhandicap te hebben als u die niet speelt. Veel golfspelers zien hun golfhandicap als een soort status. Om uw exacte golfhandicap te halen adviseren we u om alle kaarten die u gelopen heeft hoog of laag gewoon in te voeren. Ook moet u minimaal 4 scorekaarten inleveren om een ega golfhandicap te behouden. Hoe meer hoe beter natuurlijk. Voer ook uw score online in dit scheelt een hoop tijd en het systeem staat meteen in verbinding met de NGF.

 

Indien u na het lopen van een qualifying kaart uw score niet inlevert dan wordt dit gezien als een no return. Dit kan leiden tot een aanpassing van uw golfhandicap.De beslissing ligt altijd bij de handicap commissie. De handicapcommissie is verantwoordelijk voor het bijhouden van alle golfhandicaps van de golfbaan. Als iets niet klopt moet u meteen contact opnemen met de handicap commissie. De handicapcommissie heeft ook de bevoegdheid om de exacte handicap aan te passen.