Hier vindt u een duidelijk uitleg over wat een golfhandicap is

Na het behalen van uw GVB is de volgende stap meedoen aan een van onze speciale golfhandicap cursussen om uw golfhandicap te halen. Wat is een golfhandicap? Een handicap geeft de speelsterkte aan van de gelopen golfrondjes. Door elke keer de score bij te houden en online in te voeren zit u precies wat uw gemiddelde speelsterkte is. Ook heeft het hebben van een golfhandicap voordelen men kan deelnemen aan speciale golftoernooien voor verschillende handicap categorien. Ook zijn er golfbanen waar u alleen kan spelen als u bijvoorbeeld een minimale handicap heeft van 24. Dit zijn vaak de mooiere golfbanen van Nederland. 

Kosten Handicapregistratie

Alleen een registratie ngf pas zonder handicapregistratie kost 29 euro met online handicapregistratie kost 29 euro inclusief ngf bijdrage en geen inschrijfkosten of administratie kosten.

 

Golfhandicap halen 

 

Wat is het verschil tussen een gvb en handicap. Het GVB bewijs is de eerste stap men heeft dan voldoende kennis van de regels en etiquette en men de basistechniek beheerst. Na het GVB gaan veel mensen door met golflessen nemen en deelnemen aan golftoernooien om een handicap te halen. Na elk  golftoernooi kunt u online via onze golfvereniging website de gelopen kaarten invoeren. Dit kan per golfbaan verschillen door de moeilijksheidsgraad van de golfbaan. 

 

Registratie Golfhandicap

Om uw golfhandicap te halen moet wij voor u eerst de registratie aanvragen bij de NGF. De kosten voor registratie van uw golfhandicap kost 39 euro per jaar wij kennen geen inschrijfkosten. Na het aanvragen van uw handicap pas kunt u online alles gelopen Q kaarten invoeren. Als beginnende golfer begint u met handicap 54.